Samfunnet forventer at nettet skal tilrettelegge for elektrifisering og storstilt tilknytning av distribuert kraftproduksjon hvor som helst. Men en slik tilnærming kan bli svært kostbar. Akkurat det budskapet har etter hvert nådd frem til viktige aktører.
Multiconsult har gjennomført en analyse av lavspenningsnettets innmatingskapasitet for solkraft uten behov for nettforsterkning sammen med en oversikt over tiltak for å øke denne ytterligere rangert etter kvalitativ virkning/kostnad. Dette er høyst aktuelt å behandle på årets Brukermøte spenningskvalitet sammen med representanter fra solenergibransjen. I den forbindelse vil Reguleringsmyndigheten redegjøre for sin vurdering av hvor mye av plusskundens hovedsikring som kan tillates utnyttet for innmating av overskuddsproduksjon i nettet. Dette og mere til gjør vi på dag 2 som en felles fagdag sammen med Solenergiklyngen. Dette for å få samlet både fagpersoner i solenergibransjen og nettselskapene for å få relevante balanserte samtaler og etablere en felles kunnskapsplattform om muligheter og utfordringer.
Første dag av brukermøtet vies til de tradisjonelle temaene, men selvfølgelig med nytt innhold. Blant annet vil RME utfordre oss på å fremme innspill til behov for ytterligere harmonisering av FOL til EN50160 og i så fall hvordan. Videre presenterer vi løsninger for kontroll med spenningstoleransen, REN-støy med når støykvoter anbefales, viktige parametere og hvordan fastsette robuste kvoter. Og sist, men ikke minst EMC utfordringer, både caser og dilemmaet når flere kunder har utfordringer med utstyr men nettselskapet ikke finner avvik i spenningen.
Hvem er det for?
Fagpersoner innen spenningskvalitet og EMC i nettselskap, konsulenter og leverandører av solcelleanlegg tilknyttet distribusjonsnett
Hva får du kunnskap om?
- Løsninger for kontroll med spenningskvalitet - nye vinklinger og resultater
- Hvordan fastsette robuste kvoter for harmonisk støy
- EMC utfordringer
- Tilknytning av mer solkraft - teknisk og om myndighetene vil lette på nettselskapenes forpliktelser
- Hva som skjer med stabiliteten i nett med mye solcelleanlegg