AMS 2.0, Leveringskvalitet og varsling – innstramning av regelverket

  • 12. sep 2024Kl. 13:00–15:15
  • Digitalt Digitalt
  • Medlem: 1.200,- + mva Andre: 1.700,- + mva
  • Påmeldingsfrist Snarest!

RME vil sette strengere krav til hvordan nettselskaper informerer kundene. Men RME vil ikke innføre nye europeiske krav til spenningskvalitet - fordi dagens krav i Norge allerede er strengere

RME og bransjen har startet arbeidet med AMS 2.0. Her får du høre tankene så langt og videre planer. Hva forventes av bransjen?. 

RMEs forslag stiller tydeligere krav til krav til hvilken informasjon kunder som klager på leveringskvaliteten skal få skriftlig fra nettselskapene, og når de skal få informasjonen. Videre foreslår RME endringer i når nettselskapene skal varsle kunder om planlagte avbrudd. I tillegg har RME vurdert om kravene til spenningskvalitet bør harmoniseres med europanormen EN 50160 om spenningskvalitet. RME foreslår endringer i bestemmelsene om frekvens, om kortvarige overspenninger, kortvarige underspenninger og spenningssprang, og om overharmoniske spenninger. 

RME har vurdert om den reviderte europanormen EN 50160 for spenningskvalitet skal innføres i sin helhet i Norge. Dette mener RME ikke bør gjøres, fordi europanormen er mindre streng enn eksisterende norske krav. RME viser til at kravene i den norske leveringskvalitetsforskriften gjelder 100 prosent av tiden, mens kravene i europanormen bare gjelder i 95 prosent av tiden. 

Videre gjelder den norske forskriften i alle driftssituasjoner, mens europanormen bare gjelder i normale driftssituasjoner. 

Dersom RME skal harmonisere det norske regelverket med den europeiske normen, betyr det at kravene til spenningskvalitet i Norge blir mindre strenge. Sluttbrukerne risikerer å få en dårligere spenningskvalitet enn de har i dag mener RME. 

Program:
  • 1300 - 1305 Innledning ved Trond Svartsund, Fornybar Norge og Arvid Bekjorden, Distriktsenergi
  • 1305 – 1320 RMEs arbeid med AMS 2.0 ved Fahad Jamil, RME
  • 1320  - 1340 Bransjens arbeid med AMS 2.0 ved bransjens Prosjektleder
  • 1340  - 1355 Samtale mellom Ulf Møller, Fornybar Norge og Arvid Bekjorden, Distriktsenergi ​1355 – 1415 RMEs forslag ved Camilla Aabakken, RME
  • 1415 – 1430 Våre kommentarer ved Åshild Helland, LNett
  • 1430 - 1445 Våre kommentarer ved Arvid Bekjorden, Distriktsenergi
  • 1445 – 1450  Oppsummering og avslutning ved Trond Svartsund, Fornybar Norge og Arvid Bekjorden, Distriktenergi
Hva får du kunnskap om? 
  • Status for AMS 2.0. 
  • Videre planer for AMS 2. 
  • Gjennom og delta på webinaret  får deltagerne oppdatert kunnskap om endringer i forskriften om leveringskvalitet 
  • Gjennom og delta på seminaret får deltagerne delta i diskusjonen av disse endringsforslagene og hva bransjen bør mene om disse. 
Hvem er dette webinaret for?

Webinaret retter seg mot daglig leder, nettsjefer, nettplanleggere, ansvarlig for eller de som arbeider med nettdrift og andre interesserte     

Bedriftspakker

På dette arrangementet tilbyr vi bedriftspakker!
Bedriftspakke medlem: 3600,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)
Bedriftspakke ikke-medlem: 5100,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)

Alle deltakere som skal være inkludert i en bedriftspakke, må registere seg i påmeldingsskjema.  Fakturamottaker (ansvarlig) velger bedriftspakke. Person som skal inkluderes i en bedriftspakke, velger "Deltaker inkludert i en "Bedriftspakke" Bedriftspakke gjelder kun per juridske enhet.

Hvordan gjennomføres webinaret?

Før arrangementet vil du motta en personlig lenke per e-post til webinaret. Du har muligheten til å stille spørsmål til foredragsholder via chat. Webinaret er kun en livesending.

Samarbeidspartner

Praktisk informasjon

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 30 dager før start gis full refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltageravgift. Fornybar Norge har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Fornybar Norge sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette begivenheter.
Ved kjøp av early bird gis ingen refusjon, men du står fritt til å overføre din deltakelse til en kollega.

Faglig ansvarlig

Profilbilde Trond Svartsund. Foto

Praktiske opplysninger

Profilbilde av Marte Borge Lied
  • Marte Borge Lied
  • Prosjektkoordinator

Relaterte arrangement

  1. , Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

    God organisering og drift av nett

    I samarbeid med Distriktsenergi og THEMA Consulting arrangerer Fornybar Norge et seminar for nettselskapene. Formålet er å lære hvordan nettselskap tenker rundt egen organisering og drift og dele erfaringer rundt dette. Nettselskapene har samme oppgaver og ansvar, men drift og organisering er forskjellig. Et godt utgangspunkt for for læring og erfaringsdeling!

  2. , Digitalt

    KI og nett

    KI er på full fart inn i nettvirksomheten. Hvilken nytte kan vi forvente at dette får?