Status modenhetskriterier

  • 24. sep 2024Kl. 09:00–10:35
  • Digitalt Digitalt
  • Medlem: 1.200,- + mva Andre: 1.700,- + mva
  • Påmeldingsfrist Snarest!

Det er trangt i nettet og det er flere som etterspør tilknytning enn det det er plass til. Bruk av modenhetskriterier kan være en måte å ordne køen Fornybar Norge og Distriktsenergi arrangerer topp aktuelt webinar!

Veldig mange av de store selskapene jobber allerede etter disse modenhetskriteriene, men å få det formelt, forankret i forskrift er kjempeviktig, sier energiminister Terje Aasland (Ap). Kriteriene er nå på høring med frist 7. august. 

I tillegg til å vurdere modenheten må selskapene også rapportere tiden det tar å tilknytte kunder som ber om kapasitet under 1 MW. 

Kravet om at nettselskap med områdekonsesjon skal tilknytte nytt og økt forbruk uten «ugrunnet opphold» blir nå slått fast i forskrift. 

Store deler av kapasiteten i nettet er i dag beslaglagt eller reservert, samtidig som mange aktører ønsker ny eller økt kapasitet i nettet. Formålet med forslaget som er på høring er å legge til rette for at prosjekter med gjennomføringsevne prioriteres. 

Aktører som har fått reservert kapasitet, eller står i kø, må dokumentere tilstrekkelig framdrift i prosjektet for å beholde reservasjonen eller køplassen, ifølge høringsforslaget.  

Statnett sa i januar at de vil bli strengere med tilknytning og også kaste ut aktører av tilknytnings-køen dersom disse ikke leverer på sine framdriftsplaner. 

– Når du søker nettilknytning og får tildelt nett, så skal du være klar for å investere. Det er det myndighetene ønsker, sånn at du ikke beslaglegger kapasitet for noe som aldri blir realisert. 

Høringsfristen er satt til 7. august. Departementet vil innføre forskriften så raskt som mulig etter dette. Statuswebinaret vil fortell hvordan en ligger an med denne innføringen og hva ulike aktører mener. 

Program:
  • 0900 Innledning ved Arvid Bekjorden, Distriktsenergi og Trond Svartsund, Fornybar Norge
  • 0905  Bakgrunn og utvikling for modenhetskriterier ved Thea Øverli, Fornybar Norge
  • 0925 Våre synspunkt og vurderinger ved Bjørnar Fladen, RME
  • 0940 Vårt syn og hva ønsker vi skal skje videre ved Karl Næs, Fagne
  • 1000 Vårt syn og hva ønsker vi skal skje videre ved John Ola Buøy, Tensio
  • 1020  Diskusjon rundt forslagene i høringene
  • 1035 Oppsummering og avslutning ved Trond Svartsund og Arvid Bekjorden   
Hva får du kunnskap om? 
  • Gjennom og delta på seminaret får deltagerne oppdatert kunnskap om bruk av modenhetskriteier og status for høringen på forskriften og innføringen av den.
Hvem er dette webinaret for?

Webinaret retter seg mot daglig leder, nettsjefer, økonomisjefer, ansvarlig for nettregulering, ansvarlige for nettilknytning, økonomimedarbeidere og andre interesserte  

Bedriftspakker

På dette arrangementet tilbyr vi bedriftspakker!
Bedriftspakke medlem: 3600,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)
Bedriftspakke ikke-medlem: 5100,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)

Alle deltakere som skal være inkludert i en bedriftspakke, må registere seg i påmeldingsskjema.  Fakturamottaker (ansvarlig) velger bedriftspakke. Person som skal inkluderes i en bedriftspakke, velger "Deltaker inkludert i en "Bedriftspakke" Bedriftspakke gjelder kun per juridske enhet.

Hvordan gjennomføres webinaret?

Før arrangementet vil du motta en personlig lenke per e-post til webinaret. Du har muligheten til å stille spørsmål til foredragsholder via chat. Webinaret er kun en livesending.

Samarbeidspartner

Praktisk informasjon

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 30 dager før start gis full refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltageravgift. Fornybar Norge har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Fornybar Norge sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette begivenheter.
Ved kjøp av early bird gis ingen refusjon, men du står fritt til å overføre din deltakelse til en kollega.

Faglig ansvarlig

Profilbilde Trond Svartsund. Foto

Praktiske opplysninger

Profilbilde av Marte Borge Lied
  • Marte Borge Lied
  • Prosjektkoordinator

Relaterte arrangement

  1. , Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

    God organisering og drift av nett

    I samarbeid med Distriktsenergi og THEMA Consulting arrangerer Fornybar Norge et seminar for nettselskapene. Formålet er å lære hvordan nettselskap tenker rundt egen organisering og drift og dele erfaringer rundt dette. Nettselskapene har samme oppgaver og ansvar, men drift og organisering er forskjellig. Et godt utgangspunkt for for læring og erfaringsdeling!

  2. , Digitalt

    KI og nett

    KI er på full fart inn i nettvirksomheten. Hvilken nytte kan vi forvente at dette får?