Status modenhetskriterier

  • Digitalt Digitalt
  • Medlem: 1.200,- + mva Andre: 1.700,- + mva
  • Påmeldingsfrist Snarest!

Det er trangt i nettet og det er flere som etterspør tilknytning enn det det er plass til. Bruk av modenhetskriterier kan være en måte å ordne køen. Fornybar Norge og Distriktsenergi arrangerer topp aktuelt webinar!

Veldig mange av de store selskapene jobber allerede etter disse modenhetskriteriene, men å få det formelt, forankret i forskrift er kjempeviktig, sier energiminister Terje Aasland (Ap). Kriteriene er nå på høring med frist 7. august. 

I tillegg til å vurdere modenheten må selskapene også rapportere tiden det tar å tilknytte kunder som ber om kapasitet under 1 MW. 

Kravet om at nettselskap med områdekonsesjon skal tilknytte nytt og økt forbruk uten «ugrunnet opphold» blir nå slått fast i forskrift. 

Store deler av kapasiteten i nettet er i dag beslaglagt eller reservert, samtidig som mange aktører ønsker ny eller økt kapasitet i nettet. Formålet med forslaget som er på høring er å legge til rette for at prosjekter med gjennomføringsevne prioriteres. 

Aktører som har fått reservert kapasitet, eller står i kø, må dokumentere tilstrekkelig framdrift i prosjektet for å beholde reservasjonen eller køplassen, ifølge høringsforslaget.  

Statnett sa i januar at de vil bli strengere med tilknytning og også kaste ut aktører av tilknytnings-køen dersom disse ikke leverer på sine framdriftsplaner. 

– Når du søker nettilknytning og får tildelt nett, så skal du være klar for å investere. Det er det myndighetene ønsker, sånn at du ikke beslaglegger kapasitet for noe som aldri blir realisert. 

Høringsfristen er satt til 7. august. Departementet vil innføre forskriften så raskt som mulig etter dette. Statuswebinaret vil fortell hvordan en ligger an med denne innføringen og hva ulike aktører mener. ​​

Hva får du kunnskap om? 

Gjennom å delta på seminaret får deltagerne oppdatert kunnskap om bruk av modenhetskriteier og status for høringen på forskriften og innføringen av den.

Hvem er dette webinaret for?

Webinaret retter seg mot daglig leder, nettsjefer, økonomisjefer, ansvarlig for nettregulering, ansvarlige for nettilknytning, økonomimedarbeidere og andre interesserte  

Bedriftspakker

På dette arrangementet tilbyr vi bedriftspakker!
Bedriftspakke medlem: 3600,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)
Bedriftspakke ikke-medlem: 5100,- + mva (Inkludert fem deltakere fra samme bedrift, fem deltakere til prisen av tre)

Alle deltakere som skal være inkludert i en bedriftspakke, må registere seg i påmeldingsskjema.  Fakturamottaker (ansvarlig) velger bedriftspakke. Person som skal inkluderes i en bedriftspakke, velger "Deltaker inkludert i en "Bedriftspakke" Bedriftspakke gjelder kun per juridske enhet.

Hvordan gjennomføres webinaret?

Før arrangementet vil du motta en personlig lenke per e-post til webinaret. Du har muligheten til å stille spørsmål til foredragsholder via chat. Webinaret er kun en livesending.

Program

Program
  • 09:00–09:05
    Innledning
    • Arvid Bekjorden
      Distriktsenergi
    • Trond Svartsund
      Fornybar Norge
  • 09:05–09:25
    Bakgrunn og utvikling for modenhetskriterier
    • Thea Øverli
      Fornybar Norge
  • 09:25–09:40
    Våre synspunkt og vurderinger
    • Bjørnar Fladen
      RME
  • 09:40–10:00
    Vårt syn og hva ønsker vi skal skje videre
    • Karl Næs
      Fagne
  • 10:00–10:20
    Vårt syn og hva ønsker vi skal skje videre
    • John Ola Buøy
      Tensio
  • 10:20–10:35
    Diskusjon rundt forslagene i høringene
  • 10:35–10:35
    Oppsummering og avslutning
    • Trond Svartsund
      Fornybar Norge
    • Arvid Bekjorden
      Distriksenergi

Praktiske spørsmål

Profilbilde av Ingrid Høie Hansen

Faglig ansvarlig

Profilbilde Trond Svartsund. Foto

Praktisk informasjon

Informasjon og avbestillingsregler

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 30 dager før start gis full refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltageravgift. Fornybar Norge har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Fornybar Norge sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette begivenheter.
Ved kjøp av early bird gis ingen refusjon, men du står fritt til å overføre din deltakelse til en kollega.

Samarbeidspartner

Relaterte arrangement

  1. , Digitalt

    Tre grep for bedre utnyttelse av nettet og raskere tilknytning

    RME foreslår tre grep for bedre utnyttelse av nettet og raskere tilknytning Raskere tilknytning og bedre utnyttelse av nettet er viktige tema. Fornybar Norge og Distriktsenergi arrangerer topp aktuelt seminar med siste nytt om nettilknytning og utnyttelse av nettet.