– Det er veldig hyggelig å vinne denne prisen. Jeg håper det kan motivere andre - både kvinner og menn til å jobbe i bransjen. Oppmerksomheten prisen gir, bidrar til å vise hvor ekstremt spennende det er å jobbe i fornybarbransjen, sier Camilla.
Camilla er leder for Volues Energy Solutions i Trondheim, og utdannet som sivilingeniør i industriell matematikk. Juryen berømmer henne for både faglig tyngde og evnen til å dele sin kunnskap med andre.
– Camilla ble enstemmig valgt. Vi så etter faglige kvalifikasjoner, men også innsatsen årets kraftkvinne har hatt innen fornybarbæringen. Hun er en god rollemodell som heier andre kvinner fram, sier Anne Grethe Solberg på vegne av juryen.
I sin begrunnelse skriver juryen som består av Solberg, Bjarne Aamodt, Bjarne Børresen, Henrik Syse og Jannicke Hilland, at Camilla går foran, tar ansvar og er tydelig. Samtidig løfter hun andre rundt seg og deler villig sin kunnskap med studenter og kolleger. Hun beskrives som analytisk bred, en dyktig organiserer og et forbilde i sterkt mannsdominerte miljøer både i og utenfor Volue. Hun inspirerer kvinner til å se at det er mulig å gjøre karriere innen kraft og viser fremtidens spennvidde av fagdisipliner og behov i kraftnæringen.
Det er andre gang prisen Årets Kraftkvinne deles ut, og det er nettverket Kraftkvinnene som står bak utdelingen. Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) delte ut prisen i Klimahuset.
– Dette nettverket trengs, det er etterspurt, og det kan bidra til å øke rekrutteringen av kvinner il kraftbransjen. Dere er alle årets kraftkvinner i mine øyne, sa hun til alle de frammøtte i salen.
Kraftkvinnene som ble startet i 2019 er et nettverk for alle kvinner i fornybarnæringen, og har over 750 medlemmer fra alle fagdisipliner og forretningsområder i energiselskapene og tilknyttede aktører som leverandører, rådgivningsmiljøer og myndigheter/forvaltning. I fjor gikk prisen Årets kraftkvinne til Liina Verme, konsernsjef i Salten Kraftsamband.