-
Viktig milepæl nådd for norsk havvind
I dag gikk startskuddet for de 18 ulike grupperingene av selskaper som ønsker å bygge storskala havvind i Norge. Utlysningene er kommet, og selskapene har fått vite hvilke kriterier de skal konkurrere på. – Dette er en gledens dag – nå er vi endelig i gang med havvind på norsk sokkel, sier Åslaug Haga, leder av Fornybar Norge.
-
Møte om energimarkedsdesign med Europaparlamentet
Fornybar Norge var medarrangør på flere store arrangementer i Brussel i slutten av januar.
-
Regjeringen reduserer norsk havvindsatsing
Over halvparten av havvindutbyggingen kan bli utsatt på ubestemt tid. Det gjør at Norge kan gå glipp av 11 TWh ny kraftproduksjon. Dette kan føre til fortsatt høye strømpriser og at norske utbyggere og leverandører havner bakpå i havvindkappløpet.
-
Derfor må kraftaktører stille med milliarder i garantier
Produsenter av fornybar energi tjener usedvanlig mye penger nå. Likevel stiller myndigheter i flere land opp med garantier verdt flere hundre milliarder kroner.
-
Dramatisk økning i nettleie forhindret
Nettselskapene har så langt i år lagt ut flere milliarder på vegne av kundene. Nå er en løsning på plass som skåner strømkunder for flere tusen kroner i økte kostnader.
-
Havvindområder bør tildeles snarest mulig
Norge henger langt etter mange andre land når det gjelder havvind. Områdene som er tiltenkt havvind på Utsira Nord og i Sørlige Nordsjø II bør derfor tildeles snarest mulig og til flere ulike prosjektutviklere.
-
Fornybarnæringen trenger at flere velger realfag
For å lykkes med det grønne skiftet og elektrifiseringen av Norge må vi bygge mer nett og fornybar kraftproduksjon. Og skal vi få til dette, må flere av dagens unge velge realfag.
-
Foreslår "vannkraftbonus" til husholdningene
Statens ekstraordinære inntekter fra dyr strøm bør settes av i et fond for langsiktig utbetaling av "vannkraftbonus" til husholdningene, foreslår Energi Norge.
-
Flere bør vurdere fastpris på strøm til våren
I årene som kommer må vi regne med fortsatt store prissvingninger. Da bør flere vurdere strømavtaler som gir større trygghet i privatøkonomien, skriver Knut Kroepelien i dette innlegget.
-
Bare fire prosent har fastpris på strøm
Norge og Europa opplever en ekstraordinær strømpriskrise. Regjeringen har kommet opp med en rekke kompenserende tiltak som vil hjelpe folk gjennom krisen. På litt sikt bør flere forbrukere vurdere fastpris på strøm, mener Energi Norge.